Dogtrailen

Dogtrailen is voor alle hondenneuzen

DogTrailen is een uitstekende manier om met je hond samen te werken .

Elke hond vindt het prachtig om samen met zijn baasje iets te doen. Geef hem en uzelf de kans om met zijn tweeën er op uit te trekken en samen een klus te klaren! Dan is DogTrailen de meest ideale manier. Het is geweldig om te zien hoe de hond met zijn neus werkt en het plezier dat hij daar in heeft. Een hond is van nature gewend om zijn neus te gebruiken. Tijdens de lessen werken baas en hond samen als een team, wat plezier is voor twee. DogTrailen moet vooral leuk zijn voor baas en hond. Het mooie van Dog- Trailen is dat u leert te vertrouwen op uw hond en zijn neus. Het verstevigt de band met uw hond. De hond heeft tijdens het speurwerk een hoge mate van zelfstandigheid. U als begeleider leert uw hond lezen, dat wil zeggen zijn speurgedrag en speurhouding interpreteren. Uw hond laat u als het ware kennismaken met zijn geur- en speurwereld. Bij DogTrailen bepaalt eigenlijk de hond wat er gebeurt. Het speuren hoeft een hond niet te leren, hij kan van nature al prima zijn neus gebruiken.

DogTrailen is geschikt voor alle hondenneuzen, voor elk ras, groot of klein, jong of oud. Onzekere honden kunnen door het Dog trailen meer zelfvertrouwen krijgen. DogTrailen is een ideale activiteit voor honden die door een blessure tijdelijk aan de lijn moeten blijven lopen. Ook honden met andere lichamelijke ongemakken, zoals blindheid of doofheid, kunnen nog uitstekend hun speurneus gebruiken.

DogTrailen gebeurt altijd aangelijnd en is een lichamelijk en geestelijk inspannende bezigheid. Kortom, voor elke hondenneus !

Mededeling SpeurhondenTeam Vermiste-Honden !!!

Het Speurhondenteam Vermiste-Honden deelt u het volgende mee; wilt u er rekening mee houden dat zolang honden nog niet gecertificeerd zijn, zij niet mogen speuren voor de stichting Vermiste-Honden.

Voor elke met goed gevolg afgelegde cursus ontvangt u een certificaat. Na de cursus Sph VH1 ontvangt u een diploma en is de hond gecertificeerd en mag gaan speuren.

Voor informatie belt u 06-16090716

Voor de prijzen van onze cursussen zie onze prijslijst.

Voor trainingsdatums en locaties zie onze agenda.